Køb en god rugbrøds blandning feks. den på billedet.

 
Opløs 20 gram gær i en skål med lunken vand 8 - 9 dl evt. halvdelen som øl.    rugbroed7                                        
Kom indholdet af posen op i skålen og ælt det hele grundig sammen.
Bland 150 gram tørrede tranebær i samt 100 gram græskar eller solsikke kerner.
Ælt det hele grundig sammen.
 
Stil dejen til hævning på et lun sted i 1- 1 1/2 time.
 
Varm oven op til 200 grader.
Tag skålen med dej frem og og kom bage papir på en bageplade.
Nu formes små aflange rugbrød som rulles i sesam frø og anbringes på bagepladen.
Når pladen er fuld sættes den i oven og brødene bages i 20 min ved 200 grader.
 
Brødene egener sig fortrinnelig til at blive frosset ned og tages op efter behov.
På grund af tranebærrene føles brøddene altid friske.
Man kan suplere med hakkede tørrede abrikoser samt ekstra knækkede rug kerner.
Børn der ikke kan lide rosiner i brød kan med held overtales til at prøve disse.
 

Thumbnail imageDette foto blev taget under en enme uge hvor der blandt andet blev lavet eftermiddags mad ude i tingstedet. En af de ting der blev serveret var minirugbrød.

Thumbnail image

 

 

 

 

 

 

 

På dette foto kan man se forskellige udgaver af minirugbrøddet.Nogle er rullet i sesamfrø andre i solsikke frø, men alle blev spist med velbehag.