Oliven og kryderurtebrød

Et brød der dufter af middelhav
og smager dejligt af oliven, hvidløg, timian og oregano.

Opskrift: oliven23
50 g gær
100 g smør
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl mælk
80 g hakkede oliven samt en sjat oliven olie
3 fed hakkede hvidløg
1 spk. hakket timian
3 spk tørret oreganum
3 spk paprika
1 kg hvedemel

Smøret smeltes og vand og mælk tilsættes.
Det varmes op til det er lunken.
Gæren røres ud i væsken og alle de forskellige
ting kommes i samt så meget mel at at dejen bliver let at arbejde med.
Dejen hæver 1 time på et lunt sted.
Tag dejen ud og ælt igen på et mel drysset bord
Lav 2 brød ud af dejen.
Smør 2 bageforme og kom et brød i hver form.
Nu skal brødene efterhæve i 45 min. på et lunt sted
under klæde.
Varm ovnen op imens.Ikke for varm (175 grader)
Bag brødene i 1 1/2 time eller til de slipper formen.
Lad brødene køle lid taf inden de tages ud af formen.

Brødene er bedst nybagt, men kan også bruges til at blive ristet.