Pølser

 

Jeg har altid syntes at det kunne være spændeden at kunne lave alle de ting man lavede i et gammelt dansk landkøkken så derfor
har prøvet foreksempel at lave ost , men spejepølser og andre pølser har jeg aldrig lavet.
Det skal der laves om på så idag gik jeg igang tidligt i morges med at indkøbe til fremstilling af 5 kl. grill pølse fars.

 

1/2 kg røget spæk

1/2 kg røget flæsk

4 kg mager hakket svin

 

Krydderri blanding og lamme  tarme var indkøbt på forhånd.
Hold da op et arbejde der startede. Først måtte jeg fremstille en plade som den gammeldags kødhakker kunne sidde fast på.
Derefter igang med at hakke det røgede kød og spæk og sammen med kydderrier og vand at blande det med resten af farsen.
Opdagede at jeg ikke kunne få tarmene på pølsehornet og måtte hurtigt opfinde en løsning med en plastik tragt.
Nåede at få halvdelen af farsen i tarme og skoldet tørret og røget pølserne inden det blev aften.
Så kom Ag til undsætning og hjalp med det sidste 2 1/2 kg fars.
Resultatet var godt men arbejdet enormt og skal ikke prøves før jeg har en elektrisk hakker.
 

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér