Græskar suppe

 

Peters langelandske Hokaido suppe.

Lavet af økologiske grønsager fra Troels gård på Langeland..

En hokaido skrælles og frøene skrabes ud.

Skær Hokaidoen i strimler og bagefter i tern.

Skær 2 skarlotte løg i tern

skærn 2 fed hvidløg i tern

Skræl 2 kartofler og skær den i tern

Skræl 1 majroe og skær den i tern og læg halvdelen til side.

Kom olivenolie i en gryde, varm det op og smid ovenstående i og svits det i et par minutter.

Hæld vand ved så det er dækket og lad det koge ved svag varme i 30 min.

 

I en lille gryde kommes nogle små stykker kalvemørbrad (2 mørbrad bøffer skåret i tern)

sammen med et par skiver bacon i tern.

Hæld vand over og kom en lille dusk løvstikke og en lille håndfuld kryddersalvie.

Lad det små koge i en halv time.

I mens det koger hakkes en håndfuld grove bønner i små stykker.

Del en halv sqush i små stykker med skal.

Skrær 2 gullerødder i små stykker

Skrær en lille porre i små stykker

Disse fire ting blandes med den sidste halvdel af majroen (tern)

og sættes til side.

 

Når Hokaido gryden har kogt en halv time hældes indholdet op i en blender og

blendes til en hel jævn grød.

Grøden hældes tilbage i gryden og nu hældes kødet samt suppen igennem en si.

Den siede suppe bruges nu til at jævne Hokaio suppen til en passende konsistens.

Kødes lægges i og alle de sidste grønsager hældes i og det hele koge igen i 30 min.

Salt ca 2 teskeer.

Peber ca 2 teskeer men smag til efter egen smag.

Serves med godt brød.