And
Hvis man vil væe helt sikker på, at stegningen af anden skal lykkes, med mørt ikke for tørt kød
og sprødt skind så hedder det langtids stegning.
Optø den frosne and langsomt  2 til 3 døgn i forvejen. Pak den evt ind for at forsinke optøningen.
På den måde beholder den medst mulig væske  i kødet.
Begynd tilberedning af anden 7 timer før servering.
Tilberedningen består af rensning af skind for fjerrester og udtømning af indvolde som hjerte
lever og andet der som regel ligger indpakket i plastik.
Indvolde , hals og afklippede vingespidser lægges til side. Anden tørres grundig og gnides med
salt og peber. Derefter fyldes den op med udblødte svesker uden sten samt æblestykker.
Man kan også bruge mandarin stykker sammen med svedsker og æbler. Anden lukkes med kødnåle.
6 timer før servering sætte anden i en for varmet ovn ved 130 grader med brystsiden nedad
på en rist.
I bradepanden unden anden hældes en liter kogende vand.
Anden skal nu stege i 4 timer og imens forbereder vi sovs og brune kartofler.
De små kartofler sættes over ved ikke for krafigt varme og inden de er kogt møre slukkes der
for varmen og de står og mørner færdig . Derefter hældes vandet fra og de sættes på et koldt
sted til senere brug.
Sovsen er også en langtids opskrift som starter med at indvolde , hals, løst andefedt og
vingespidser brunes i en stege gryde.
Derefter tilsætter et hakket løg nogle hakkede bladselleri hakkede gullerødder evt nogle grønne
porre blade en presset appelsin. Lad det hele stege lidt og tilsæt derefter lidt kogende vand .
Skru ned for varmen og læg låg på og lad det simre i 4 timer.
Når de 4 timer er gået så skal vi først have vendt anden.Samtidig kan vi hælde det medste sky
og fedt over i en skål.
Skum fedtet fra og sæt til side og hæld væsken fra gryden med grønsager og ande indmad
igennem en si.
Bland suppen med andesky og begynd at koge det op . Tilsæt en stor spiseskefuld ribs gele og
lidt ande fedt. Begynd at jævne sovsen med fløde og mel til konsistensen er passende og endelig
ikke for tyk. Smag sovsen til med salt og peber og sæt den till side  på helt lavt blus ind til den
skal serveres og husk at  røre i den  engang imellem.
Det er også nu at de små kartofler skal pilles så de er klar til bruning lige inden der skal serveres.
Når der mangler 1 time i at anden har stegt i 6 timer mærker du på skindet.Hvis det føles sprødt
er alt godt og ellers er det nu der er mulighed for at skrue op for varmen så skindet når at blive
sprødt inden anden skal serveres. 20 min før servering tages anden ud og står og hviler mens du
laver de brune kartofler.
Hæld sukker på panden og sæt høj varme på. Rør forsigtig i sukkeret imens det smelter og når
alt sukker er flydende og gyldent tilsættes en klat smør eller margarine . Kartoflerne skal lige inden
have en skyldning i kold vand og smides nu på panden i den smeltede sukkermasse .
Rør rundt i kartoflerne så sukkeret bliver fordelt på kartofler og skru  ned for varmen.
Skær anden ud i passende stykker og server med tilbehør som rødkål, sursyltede asier de brunede
samt hvide kartofler.