Rødkålssalat

En rødkåls salat der er et  frisk alternativ til den traditionelle rødkål og som står godt til den fede andesteg.

Du skal bruge:

250-300 g fin snittet rødkål

1 stort æble

1 appelsin

3 mandariner

1 Granat æble

1 halv citron

1 pose tørrede tranebær

3 stilke finsnitte blad selleri

1 pose Valnødder

1 skefuld honning

2 skefulde oliven olie

2 spiseskefulde Hyldeblomst saft (Blost)

 

Dressing laves således:

1 appelsin presses.

1 halv citron presses.

1 spise  skefuld flydende honning.

2 spise skefulde oliven olie.

2 spise skefulde hyldeblomst saft.

Det hele røres sammen og stilles kold.

 

Salaten laves således:

Rødkålen snittes fint.

Mandarinerne pilles og skæres i små stykker.

Æblet skrælles, renses for kernehus og skæres i små stykker.

Bladselleri skæres i lange stykker og derefter snittes i de i meget fine stykker.

Granat æblet skæres over i 2 og man holder det overskårne nedad mod skålen mens man slår med et kniv skaft hårdt i mod skallen. Alle frugt dele falder nu ligeså fint ud af skallen.

Det hele blandes med med tranebærene og overhældes med dressingen.

Står mindst i 24 timer i køleskab.

Denne salat kan holde sig i mindst 3 døgn i køleskab.

Inden servering pyntes med Valnødder.