Blost

Lige nu er det tiden til at lave den lækreste drik af de smukke hylde blomster der ser over det hele netop nu.

Her følger de opskrifter jeg bruger, men søger du på nettet kan du finde 100 vis af dem eller ret dem til så de dækker lige din smag.


Opskriften er fundet på Dansukker.

Hyldeblomstsaft

ca. 3 1/2 l

Ingredienser
50 hyldeblomstbuketter
3 citroner i skiver
3 spsk citronsyre
2 kg Sukker
2 l vand
½ tsk atamon

1. Læg blomsterklaser, citronskiver, citronsyre, sukker og atamon i en spand eller i en stor balje. Rør blandingen sammen.

2. Giv vandet et opkog, og hæld det over blomsterblandingen. Lad blandingen stå i 5 døgn.

Rør rundt i spanden hver dag da sukkeret elles ikke opløses

3. Hældes igennem saft klæde

4. Hæld blandingen på flasker og sæt dem mørkt

1 tsk. atamon (udelades, hvis saften skal fryses)

Til jordbær udgaven tilsættes et pund ituskårene jordbær og en dusk kryddrer urter. PeberMynte, Thai mynte, Anisisop og Citronmellisse. I lægges inden påfyldning af det kogende vand.

 

citron Citronerne skæres i skiver 
del jordbr Jordbærd skæres i skiver hvis det er jordbær opskriften man vil lave 
Til jordbærd opskiften til sætter jeg også lidt krydder urter            krydder      
Citron syre syre
ispand1  Blomsterne jordbær citroner og krydder urter lægges i spanden og dækkes med sukkeret
Det kogende vand hældes over og der røges godt rundt ispand2
Så dækkes spanden med film og sættet mørkt og ikke for vamt i 5 dage ispand3
Når de fem dage er gået gøres flaskerne klar ved afvasning i atamon rens
Hæld en lille smule i hver flaske og ryst flasken og hæl atamonen over på næste flaske. atamon
Her dryppper saften af så man får det hele med afdryp
grøn slut Hæld saften på flasker og stil dem mørkt.Her er opskiften uden jordbær.  
 

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér