Hyldebærsaft  med mynte.

Den rene hyldbærsaft kan nogen opleves lidt masiv i smagen og derfor kan man med
held blande hyldesaft med forskellige ting som æble saft, kanel, citron, eller som i denne
opkrift en stor dusk mynte blade.
Det er helt utroligt hvad mynten gør ved saften .Det kan ikke beskrives men må opleves.
 
Fyld saftkogeren med vand i vanddelen og sæt resen af delene oven på.
Sæt varme på og afvendt at vandet begynder at koge.
Derefter hældes frosne eller friske bær op i frugt delen og når det begynder at dryppe ud af slangen
som hænger over en tom gryde eller skål lugger vi for slangen med klemlåsen for at fylde saftdelen
i saft kogeren.
Ind i mellem lukkes saften ud og ned i skålen. Når skålen er halv fuld lægges der en buket skyldede
mynte stængler ned i saften.
Mynten afgiver sin smag til den varme saft.
Når der ikke er mere saft at hente ud af bærene smages saften til med flydende sirup og kan nu serveres varm
eller gemmes til senere brug .
I så fald bør man tilsætte atamon og bruge atamon skyllede flasker.
Man kan også hælde saften på rengjorte saft kartoner og fryse saften.