Ingredienser:
Luksus udgaven:
500     gram     Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
3     dl.     Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50     gram     Gær
1     tsk.     Salt

Luksus:
Mælken lunes og gæren opløses heri sammen med saltet. Melet blandes i og dejen æltes. Stil dejen et lunt sted til hævning 40-60 minutter afhængig af rumtemperatur.


Hurtig standart udgave:
500 g. hvedemel
1 brev tørgær
3 dl. vand
1 tsk. salt

Standarten:
Alle tørre dele blandes grundigt. Tilsæt vand lidt af gangen til dejen hænger sammen uden at klistre på fingrene. Ælt grundigt.


Fælles for begge opskrifter:
Sukker eller vanille sukker kan blandes i sammen med øvrige tørrer ingredienser.


Dejen deles nu i passende stykker (en lille knytnæve ca. 4-5 stk.) - Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder - bages nu over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det.

En anden tjek metode er:
Når brødet kan drejes rundt på pinden uden modstand, er det bagt.

PAS PÅ DET ER MEGET VARMT.

Tips:

Der findes mange forskellige opskrifter på Snobrød også nogen stort set kun med mel salt og vand + sukker. Spejder bruger ofte sukker og salt for at sikre spejderne for nok og dermed også tørst, således at de husker at drikke, når de løber og leger.

Brug for øvrigt Bambuspinde som du har renset eller hassel grene som er afbarket - andre typer grenen kan bruges men brænder let og nogle lugter fælt f.eks. hyld.

NB.
Man kan også tilsætte kakao så man får brune brød med dejlig smag eller hvad med Oregano krydderi og bag brødstik til en gryderet eller brug fantasien - god fornøjelse

Kilde: http://www.dk-kogebogen.dk