Til fladbrød bruger jeg en nan brøds opskrift som følger:

Fremgangsmåde:

  • Gæren udrøres i mælken. Sukkeret røres i. Stilles lunt i ca. 15 min. Yoghurt, salt, æg og olie røres i. Ca. 1/3 af melet kommes i. Dejen røres til den er blank. Resten af melet kommes i lidt af gangen. Dejen æltes til den er smidig. Formes til en kugle.
  • En skål opvarmes med varmt vand. Aftørres og pensles med olie. Dejen lægges i skålen og vendes. Hæver til dobbelt størrelse i ca. 2 timer til dobbelt størrelse. Deles i ca. 8 portioner. Dejbollerne trykkes ud, så de bliver tynde på midten og trækkes dråbeformede. Lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen på midterste ribbe ved 250 grader i ca. 7 min.

Ingredienser

  • 30 g Gær
  • 1 ¼ dl lunken mælk
  • 1 tsk. sukker
  • 4 spsk. yoghurt naturel
  • 1 tsk. salt
  • 1 letpisket æg
  • 2 spsk. olie
  • 450-500 g (ca. 8 dl) hvedemel
Dejen er vældig god at rulle helt flad med kagerulle uden at hænge fast og er derfor
nem for børn at håndtere.
Lav en masse små boller og rul derpå hver bolle helt flad og det er virkelig flad vi mener.
Hver lille bolle giver et brød på størrelse med en normal pandekage.
Stabel dem og drys dem med mel.
Læg dem på den varme pande og vend dem jævnligt indtil de er hårde og fuldt bagt.
Kan bruges som tilbehør til en masse retter eller bare som lidt guf til en kop te.