Grød som den kunne have set ud i vikingetiden

(Grøden på billedet er ikke byggrød men risvand grød men metoden er den samme)

 8fe3e0f34d3083cba6fe73d62a783d7f

Byggrød:
3-4 dl groftmalet bygmel
1 liter vand
2 æbler og evt. kerner af en håndfuld hasselnødder
lidt salt

-Vandet bringes i kog. Bygmelet drysses i under omrøring. Blandingen bringes atter i kog
og koger i ca. 5 minutter, mens der stadig omrøres. Æblerne og de hakkede nøddekerner koges med de sidste par minutter.

-Karret trækkes væk fra ilden stilles nær ilden i ½til 1 time, hvorefter grøden er klar.

Æblerne kan erstattes eller suppleres med årstidens bær og frugter-hindbær,
Æblerne kan koges til grød dagen før og serveres kold oven på den varme grød.
-Lidt honning eller en smørklat oven på grøden er ikke at foragte.
Hyben, pærer, mirabeller, hyldebær, kirsebær, brombær osv.kan erstatte æbler

-Vandet kan helt eller delvis erstattes af mælk, men så brænder grøden let på!